Share

Connecting Concepts

Connecting Concepts, de tentoonstelling over Nederlands design, mode en architectuur is nu te zien in Sao Paolo, Brazilië. HKH Prinses Máxima en ZKH Prins Willem Alexander openden de tentoonstelling in het Museo de Arte Brasiliera FAAP op woensdag 21 november. Connecting Concepts is daar nog tot 20 januari 2013 te zien.

In de jaren '90 werd Dutch Design een begrip en als zodanig wereldberoemd. Iedereen, zowel consumenten als industrie, houdt van Nederlands design, maar er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen wat die ontwerpen nu precies 'Nederlands' maakt. Uniek is het Nederlandse ontwerpproces en de producten kunnen ons helpen om een beter inzicht te krijgen in de Nederlandse designcultuur.

conconbrazil_460x310.png Connecting Concepts bij FAAP, Sao Paulo.

Over de ontwerpen

De dertig ontwerpen in de tentoonstelling zeggen veel over de designconcepten, -processen en multidisciplinaire kruisbestuiving in Nederland. Het delen van deze processen, door middel van ideeën, technologie en materialen, geeft Nederlands ontwerp zijn uiterlijke samenhang. Door het Nederlandse designproces te laten zien en te analyseren, helpt Connecting Concepts om Nederlands design beter te begrijpen, zowel op materieel als op intellectueel niveau.

Het doel van Connecting Concepts is het opstarten van een dialoog. Elk land geeft zijn eigen, lokale input aan de tentoonstelling. We geloven dat zowel de lokale als de Nederlandse designindustrie voordeel heeft bij een beter begrip van elkaars processen. Bovendien blijft de inhoud hierdoor overal dynamisch en relevant en ziet de tentoonstelling er telkens anders uit.

Seminar Towards a Process-Driven Design Practice
Process-driven design is een hot topic, geagendeerd door experts die vinden dat het noodzakelijk is voor het realiseren van een duurzame toekomst. Ontdek samen met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en het Nederlands Artchitectuurinstituut de laatste trends op het gebied van process-driven design. En discussieer mee over wat er nodig is om een omslag te creeren van een benadering van product-driven design naar een procesgedreven design. Het seminar Towards a Process-Driven Design Practice is op woensdagmiddag 21 november in het auditorium van FAAP in São Paolo. Toegang is gratis.   


Connecting Concepts is samengesteld door curator Ed van Hinte en is een samenwerkingsverband tussen Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, het Nederlands Architectuurinstituut en Design Cooperation Brainport. De tentoonstelling is onderdeel van het DutchDFA programma.

Connecting Concepts op DMY Berlin - foto: Nadine Elfenbein
 
Praktische informatie

Data tentoonstelling: 22 nov 2012 tot 20 jan 2013
Locatie: Museo de Arte Brasiliera FAAP, Sao Paolo, Brazilie


Seminar
Towards a Process-Driven Design Practice
Meer informatie over het seminar van november 2012.

 
Symposium: Designing Business
DW_DMY_symposium_Carel220_film.jpgCarel van Houte (Citizen M) was een van de sprekers die op uitnodiging van Premsela deelnam aan het symposium Designing Business tijdens DMY Berlin. Video's van de presentaties zijn online te bekijken.

Connecting Concepts op tv
in Marathi gesproken (Mumbai)
Catalogus Connecting Concepts
Download hier Indiase versie

Opening Connecting Concepts
becks-logo.jpg De opening van Connecting Concepts in Turkije werd gesponderd door BECK'S.