Share

The Best of Dutch Book Design

Nederland staat bekend om boekontwerpen van hoge kwaliteit. Dit komt door een levendige cultuur van grafisch ontwerpen met bekende ontwerpers van internationale faam, zoals Irma Boom en Joost Grootens. Van zaterdag 11 tot zaterdag 25 mei zijn de bestverzorgde boeken te zien in Poznan Polen.

Al sinds 1926 selecteert een jury van specialisten ieder jaar dertig Nederlandse boeken die met de meeste zorg zijn gemaakt. Daarbij gaat het niet alleen over het grafisch ontwerp of de typografie, maar ook over gekozen materialen en de kwaliteit van het drukwerk. Ook drukkers met passie voor het drukkersvak én een diepe liefde voor het boek spelen een belangrijke rol als het gaat om de realisatie van goed verzorgde boeken. Ook mogen we de opdrachtgever (de uitgever) niet vergeten: veelal bevlogen, met gevoel voor de tactiele en visuele kwaliteiten van het hedendaagse boek. Elk jaar worden dertig boeken samengebracht in de tentoonstelling Best Verzorgde Boeken.

De bestverzorgde boeken van Nederland gaan sinds begin oktober 2012 de wereld rond in de reizende tentoonstelling The Best of Dutch Book Design. De tentoonstelling laat een selectie zien van de 30 meest bijzondere boeken van het afgelopen jaar, en de twaalf best verzorgde exemplaren uit eerdere jaren. De boeken waren eerder te zien in Mumbai, India, in de Yasar Universiteit in Izmir en tijdens de Book Fair in Istanbul.

The Best of Dutch Book Design is een samenwerking van Het Nieuwe Instituut, SICA (Stichting Internationale Culturele Activiteiten),  BNO (Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers) en de Stichting Best Verzorgde Boeken.

 


The Best of Dutch Book Design
Praktische informatie
The Best of Dutch Book Design in Polen
Data: 11-25 mei
Locatie: Poznan Polen


The Best of Dutch Book Design
Animatie tentoonstelling