Share

Dutch Design Memory

Tijdens de Dutch Design Week presenteerden BIS Publishers, ABN AMRO en Premsela het Dutch Design Memory spel. Het memoryspel brengt een eerbetoon aan Nederlandse designiconen: elke set kaarten bestaat uit twee iconische objecten die kenmerkend zijn voor het werk van een ontwerper. Premsela en BIS Publishers selecteerden 30 ontwerpers, waaronder Irma Boom, Gerrit Rietveld,  Marcel Wanders en Scholten & Baijings.
Het Dutch Design Memory is 20 oktober in het Designhuis officieel gelanceerd met onder meer een ‘levensgrote’ uitvoering van het spel. Bezoekers kunnen de XL editie van het spel spelen om hun designkennis te testen en te vergroten.

Kennis opdoen over Dutch Design
Naast een avond ouderwets vermaak is het memoryspel ook de manier om je kennis over Dutch Design te vergroten. Spelenderwijs leer je iconische ontwerpen van de top van het Nederlandse design herkennen. In de folder, die bij het spel wordt geleverd, vind je meer achtergrondinformatie over de ontwerpen en hun designers.

Herken bijvoorbeeld het bekende wijnglas, het gildeglas, maar ook een Unica van de hand van glaskunstenaar Andries Copier. Leg een link tussen de Domoor en de Bronto van Richard Hutten. Of leer meer over het gedachtengoed achter de ontwerpen van Hella Jongerius.

Doordat het spel in een Nederlands- en Engelstalige editie verschijnt is het memoryspel geschikt voor een breed nationaal en internationaal publiek dat op deze manier spelenderwijs kennis kan maken met Nederlandse designiconen en hun ontwerpers.

Te koop in het Designhuis
Het Dutch Design Memory spel is te koop in het Designhuis. Daarnaast is het spel ook verkrijgbaar via de website van BIS Publishers en in de (online) boekwinkel.

 

Dutch Design Memory
Verkoopinformatie

Ontwerp: Thonik
2 x 30 kaarten in box
Prijs: 15 euro
ISBN: 978 90 6369 294 0

Verkrijgbaar via www.bispublishers.nl en in de (online) boekwinkel.