Share

Design.nl

Design.nl is de belangrijkste portal op het gebied van Nederlands design. Je kunt er terecht voor het laatste nieuws, exclusieve interviews en verslagen van opmerkelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in binnen- en buitenland.
Speciaal voor de Chinese, Turkse en Duitse bezoeker verschijnt er nu maandelijks een nieuwsbrief in het Chinees, Turks en Duits. Ook is er een overzicht met praktische informatie voor Chinezen, Turken en Duitsers die geinteresseerd zijn in Nederlandse vormgeving. De websites zijn online te bekijken op China-design.nl en Turkey-design.nl en Germany-design.nl.

Een onafhankelijke redactie verslaat evenementen in binnen- en buitenland, van de Dutch Design Week Eindhoven tot de Milaan Design Week. De vaste redactie van Design.nl bestaat op dit moment uit Gabrielle Kennedy en Cassandra Pizzey. Daarnaast dragen freelance journalisten van over de hele wereld bij aan de site.

Chat-sessies met aanstormend en gevestigd talent, en verslaglegging van lezingen en discussies bieden de nodige context en verdieping. In de agenda zijn alle niet te missen design-evenementen opgenomen.

De website is geheel Engelstalig en is sinds 2007 de belangrijkste internationale online gids voor de Nederlandse vormgeving. Liefhebbers over de hele wereld zijn hierdoor beter dan ooit in staat om op de hoogte te blijven van wat zich in de wereld van het Nederlandse ontwerpen afspeelt. Meld je aan voor de elektronische nieuwsbrief van Design.nl die elke donderdag verschijnt.

Design.nl heeft een onafhankelijke redactie. De redactie bepaalt onafhankelijk van Premsela welke artikelen zij plaatsen en welke invalshoek zij kiezen.

De Internationale Design.nl webportals China-design.nl, Turkey-design.nl en Germany-design.nl en de Design.nl nieuwsbrieven in de Chinese, Turkse en Duitse taal worden mede mogelijk gemaakt door DutchDFA. Het Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA) programma wil de internationale positie van de Nederlandse creatieve sector versterken in vier focuslanden, door het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden, gericht op actuele maatschappelijke vraagstukken in lokale context.  

Design.nl