Share

Spacesoup

Spacesoup is een online lesprogramma over architectuur en vormgeving voor HAVO/VWO en VMBO. Leerlingen maken kennis met design en architectuur via de gebouwen en objecten in hun directe leefomgeving, zoals hun eigen huis, de stad waar ze wonen en de voorwerpen die ze gebruiken.

PREM_Spacesoup_460x310.png 

Samen met het Nederlands Architectuurinstituut is Spacesoup ontwikkeld in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor Architectuur. De gezamenlijke partners vinden het belangrijk dat een jong publiek via Spacesoup kennis maakt met de kracht van architectuur en vormgeving. 

In het lesprogramma van Spacesoup staat het ontwerpproces centraal. Leerlingen kunnen zelf met kant-en-klare opdrachten aan de slag, met de docent als coach. In de online docentenhandleiding staat precies beschreven hoe. 
Naast een programma dat bestaat uit CKV en KUA lessen voor havo/vwo is er ook een lessenserie voor het vmbo, genaamd Culture Clash. Hierin maken leerlingen kennis met verschillende culturen die hier in Nederland hun sporen hebben nagelaten. Alle modules staan op de website van Spacesoup.

PREM_Spacesoup2_460x310.png 


De Spacesoup website
naar de website