Share

Premsela Lezing: Gunter Pauli

Gunter Pauli, visionair en eco-ondernemer, gaf de Premsela Lezing 2012 op zondag 4 november. Als directeur van Stichting ZERI, een organisatie die duurzame initiatieven steunt met advies, kennis en startkapitaal, wil hij een cultuuromslag creëren. Pauli betoogt dat we alleen via het ecosysteem kunnen komen tot een duurzame, innovatieve en lucratieve manier van produceren en consumeren. De lezing kun je naluisteren via iTunes.

Champignons verbouwen op koffieprut, batterij-vrije mobieltjes en zijdepolymeren die plastic of staal vervangen. Visionair en eco-ondernemer Gunter Pauli tilt het groene denken naar een uitzonderlijk niveau. Tijdens zijn Premsela Lezing 2012 op zondagochtend 4 november in Paradiso, Amsterdam, deelde Pauli zijn visie over het nieuwe, duurzame, ondernemen, waarin hij een belangrijke rol ziet voor de ontwerper. Graag nodigt Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode u uit hierbij aanwezig te zijn.


Design Beyond Vision: How to navigate between fantasy and reality
 

Als directeur van Stichting ZERI, een organisatie die duurzame initiatieven steunt met advies, kennis en startkapitaal, wil Gunter Pauli een cultuuromslag creëren. Onder de titel Design Beyond Vision: How to navigate between fantasy and reality, deelt Pauli in zijn Premsela Lezing zijn visie op de toekomst.


Premsela Lezing

Premsela nodigt elk jaar een spreker uit om zijn of haar visie te geven op actuele ontwikkelingen in de designwereld. Op die manier wil Premsela een bijzondere, waardevolle bijdrage leveren aan het discours. Voorgaande sprekers waren: Michael Rock, Werner Sewing, Ann Meskens, Józeph Mrozek, Henk Oosterling, Nancy Etcoff & Richard Sennett.

Gunter Pauli
Premsela Lezingen op iTunes
Luister hier naar alle presentaties
 
Slideshow Premsela Lezing 2011
Bekijk foto's Lizzy Kalisvaart

 
Publicatie lezingen 2004-2010


 PREM_PL_cover220x147.png

De eerste zes Premsela Lezingen - van Michael Rock, Werner Sewing, Ann Meskens, Józef Mrozek, Henk Oosterling en Nancy Etcoff - zijn gebundeld in een mooi vormgegeven, handzaam boekje. Geïnteresseerd? Stuur dan  een e-mail naar rsvp@premsela.org o.v.v. 'Publicatie Premsela Lezingen'.


 
Premsela Lezing 2011 - Nancy Etcoff
Download hier haar lezing 'Geboren versierders'
Premsela Lezing 2009 door Henk Oosterling
Download hier zijn lezing 'Dasein als Design' (pdf)
Premsela Lezing 2007 door Józef Mrozek
Download hier zijn lezing 'A Tradition Imagined' (pdf)
Premsela Lezing 2006 door Ann Meskens
Download haar lezing 'Op de rug van de dingen' (pdf)
Premsela Lezing 2005 door Werner Sewing
Download hier zijn lezing 'Retro Design or Populism' (pdf)
Premsela Lezing 2004 door Michael Rock
Download hier zijn lezing 'Mad Dutch Disease' (pdf)