Share

My first Design Collection

De eerste editie van de cursus My first Design Collection was een groot succes en daarom is Premsela dit jaar een nieuwe editie gestart op drie locaties: Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. My first Design Collection 2012/2013 bezoekt onder andere het Centraal Museum, Galerie Marzee, Artbrokerdesign en Pastoe. Sprekers zijn onder andere Diana Krabbendam, Rob Driessen en Wieki Somers. Meer informatie over de bijeenkomsten en sprekers die een bijdrage leveren aan My first Design Collection 2012/2013 vindt je op de website van My first Design Collection

Met drie nieuwe cursusprogramma’s speelt My first Design Collection op iedere locatie in op expertise uit de regio. Els van der Plas, directeur Premsela: ‘We willen de Nederlandse burger meer bewust maken van de Nederlandse designgeschiedenis en hen mede verantwoordelijk maken voor ons designerfgoed. Van de vaas van Hella Jongerius voor Ikea, tot het wijnglas van Leerdam door Copier en de Bone Chair van Joris Laarman.’ Bekijk voor meer informatie de website van My first Design Collection.

Reacties en ervaringen
In de editie 2011/2012 verzorgde Suzanne Oxenaar, creative director van Amsterdam’s Loyd Hotel & Cultural Embassy en het nieuwe Exchange Hotel, een persoonlijke lezing over haar passie voor design: ‘Mensen kiezen voor een bepaald ontwerp uit liefde. Ik wil die liefde delen met de deelnemers van My first Design Collection’. Journalist Hermelijn van der Meijden schreef in Eigen Huis & Interieur: ‘Voor de cursisten van MfDC gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven.’ Een van de cursisten verwoordt het zo: ‘Niet eerder kwam ik een platform als dit tegen. MfDC is een uitgelezen kans om kennis op te doen.’ 

 

HH_MfDC_Tefaf1_460x310.pngMy first Design Collection 2011/2012 bezoekt de TEFAF in Maastricht

Doelgroep

My first Design Collection richt zich op iedereen tussen 30 en 50 jaar met belangstelling voor design, met een beperkt of ruimer budget, met een Nederlandse achtergrond of een dubbel cultureel profiel. Iedereen die nog niet of aarzelend de eerste stappen heeft gezet in de richting van een eigen designverzameling.

Praktische zaken

Ben je geinteresseerd in deelname aan een van de cursussen? Inschrijven voor My first Design Collection 2012/2013 kan tot en met zondag 19 augustus via de website van My first Design Collection. Per locatie krijgen twintig deelnemers de kans om de designwereld op een persoonlijke manier van binnenuit te leren kennen. De cursussen worden aangeboden in samenwerking met het tijdschrift Eigen Huis & Interieur. Deelname aan de cursus kost 550 euro per persoon (m.u.v. facultatieve bezoeken en lunches). De abonnees van Eigen Huis & Interieur ontvangen een exclusieve korting en betalen slechts 490 euro. Bijeenkomsten vinden plaats op twaalf zaterdagen tussen september 2012 en april 2013 met name in de regio en bij uitzondering door heel Nederland. My first Design Collection is een variant op My first Art Collection - over het verzamelen van kunst - die al een aantal jaar succesvol draait. 


My first Design Collection
Website My first Design Collection
Ga naar de website
My first Design Collection
Foto's bijeenkomsten 2012-2013

Inschrijving MfDC 2012/2013
De inschrijving voor MfDC 2012/2013 is gesloten. Wil je naar aanleiding van de informatie op deze website, graag meer weten over de cursus of op de hoogte gehouden worden over de volgende cursussen? Bekijk dan de website van My first Design Collection. Heb je vragen naar aanleiding van de website vragen, mail dan naar mfdc@premsela.org.

 
My first Design Collection
Foto's bijeenkomsten 2011/2012