Share

MAFB

Op zondag 20 januari 2013 vond de MAFB City Battle Finale plaats. Ontwerper Kaho To is de winnaar geworden. Hij ontvangt onder meer een stimuleringsbijdrage t.w.v. 4000 euro van Premsela, Instituut voor Design en Mode, onderdeel van Het Nieuwe Instituut. Het stimuleringstraject dat wordt aangeboden door Premsela zal in samenspraak met de winnaar nader worden ingevuld. 

Masterclass_studiosober_460x310.pngMasterclass Cissy Noordeloos, 19 september 2012.

De finale, die werd gehouden op de Modefabriek in Amsterdam, bestond uit een catwalkshow gepresenteerd door Maik de Boer. In totaal toonden zeven modeontwerpers, die eerder de verschillende City Battles wonnen, hun zeer uiteenlopende collecties aan het publiek. De vakjury bestaande uit onder anderen Els van der Plas, Dieter De Cock, Anka Luthart, Steven Dahlberg en Martijn Daniel Nekoui, kozen uiteindelijk Kaho To als winnaar van de competitie. 

Masterclass
Eerder nodigde Premsela Cissy Noordeloos (Studio Sober) uit, om voor de tweede maal een Masterclass te geven over de ontwikkeling van modecollecties te begeleiden, dit keer in Amsterdam bij Amsterdam Museum.

Premsela werkte in 2012 samen met MAFB aan een reeks Masterclasses voor de City Battles in Amsterdam, Hilversum, Rotterdam en Den Haag. Elke City Battle heeft ongeveer twintig deelnemende ontwerpers en bestaat uit drie onderdelen: een Catwalkshow, een Masterclass en een Pop-Up Store. Het Masterclass-traject in de verschillende steden wordt door MAFB en Premsela verzorgd en gaat over collectieontwikkeling.

MAFB biedt sinds 2008 een podium voor creatieven op het gebied van muziek, mode en design, door het initiëren van mode-evenementen op bijzondere locaties. Na vier jaar MAF Fashion Battles in Almere en Amsterdam te hebben georganiseerd, gaan de Battles verder onder de naam City Battles. Voor deze City Battles werkt MAFB onder anderen samen met Premsela. 

Masterclass City Battle Den Haag met Cissy Noordeloos. FOTO: Johannes van Assem
Foto's Masterclass MAFB
Bekijk slideshow

Masterclass City Battle
Gemaakt door Helemaalloos
Catwalkshow City Battle
Gemaakt door Helemaalloos
Pop Up Store City Battle
Gemaakt door Helemaalloos