Konstantin Grcic

In de reeks Pioneers of Industrial Culture was op 8 juli 2011 één van de meest toonaangevende productontwerpers van deze tijd, Konstantin Grcic, te gast in de Premsela serie Pioneers of Industrial Culture.

Gert Staal (kunsthistoricus en publicist) interviewde hem in het Stedelijk Museum in Amsterdam over de iconische waarde van zijn werk, het gebruik van techniek, de experimentele manier van ontwerpen en zijn relatie met de industrie.

Konstantin Grcic (1965) is opgeleid als meubelmaker en studeerde vormgeving aan de Royal College of Art in Londen. Sinds de oprichting van zijn eigen praktijk Konstantin Grcic Industrial Design (KGID) in München, ontwikkelt hij meubels, producten en verlichting voor toonaangevende bedrijven als Vitra, Magis, Plank en Established & Sons. Veel van zijn ontwerpen wonnen internationale prijzen en maken deel uit van permanente collecties van prestigieuze museums over de hele wereld.


Grcic is de vijfde gast in de serie Pioneers of Industrial Culture. Eerdere interviews waren met o.a. Michele De Lucchi en Wim Crouwel.

Foto Ernst van Deursen
Podcast Konstantin Grcic
PRE_050_PodCast_Icon_Website_DEF_HR.jpgBeluister hier via iTunes de interviews met Michele De Lucchi, Gijs Bakker en Thomas Widdershoven.

Foto's interview Grcic
Bekijk slideshow

Konstantin Grcic Industrial Design
Bezoek website
Konstantin Grcic in Amsterdam
Report on Design.nl