Share

Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week, van 20 tot 28 oktober 2012 in Eindhoven ben je van harte welkom in het Designhuis, Stadhuisplein 3 in Eindhoven! 
Naast de doorlopende tentoonstelling De Etende Mens, organiseert Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode diverse debatten en presentaties. Ook kun je de gehele week lunchen en borrelen in het Designhuis.

HH_DutchDesignMemory_460x310.pngDutch Design Memory Spel

Tentoonstelling De Etende Mens
Dagelijks van 11:00 - 20:00 in het Designhuis
Bezoek onze veelgeprezen tentoonstelling De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis in Eindhoven. Ontwerper Marije Vogelzang cureert de tentoonstelling die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen. 
Meer info

Levensgroot Dutch Design Memory
Vanaf zaterdag 20 okt, 14:00u tot zondag 28 oktober
BIS Publishers, ABN AMRO en Premsela presenteren zaterdag 20 oktober om 14:00u het Dutch Design Memory spel. Vanaf dan kun je het spel in levensgroot formaat elke dag spelen in het Designhuis tijdens de Dutch Design Week.
 Het spel brengt een eerbetoon aan Nederlandse designiconen: elke set kaarten bestaat uit twee iconische objecten die kenmerkend zijn voor het werk van een ontwerper. Premsela en BIS Publishers selecteerden 30 ontwerpers, waaronder Irma Boom, Gerrit Rietveld,  Marcel Wanders en Scholten & Baijings.
Meer info

Prijsuitreiking Your Street
Ma 22 oktober, 17.00 – 18.00u, Designhuis
Hoe maak je de straten van een stad aantrekkelijk en leefbaar? Iedereen met een ontwerpvoorstel om het straatbeeld van Eindhoven te verbeteren kon deze de afgelopen maanden insturen voor de ontwerpwedstrijd Your Street. De competitie zag vorig jaar het licht in Zuid-Afrika en was daar een groot succes; na Eindhoven zijn Istanboel en New Delhi aan de beurt. In Eindhoven kwamen maar liefst 38 inzendingen binnen. Tijdens de Dutch Design Week maakt de jury op 22 oktober de top drie van inzendingen bekend, die tentoon worden gesteld in het Designhuis. De bedenkers van de twee concepten die de meeste impact hebben op het leven in de stad ontvangen op maandag 22 oktober een geldprijs waarmee ze het ontwerp kunnen realiseren.
Meer info

Design Debates
Do 25 oktober, 16.00 – 18.00u, Designhuis
Het Designhuis vormt het decor voor de fonkelnieuwe reeks lezingen onder de titel Design Debates Eindhoven. Vanaf de aftrap in de Dutch Design Week wordt elke laatste donderdag van de maand een onderwerp binnen de culturele, sociale en economische context van design belicht. De allereerste editie op donderdag 25 oktober voert de titel How Much Design Can We Digest?. Sprekers zijn: Tracy Metz (NRC), William Meyers (Museum of Modern Art New York, Hunter College), Liam Young (Princeton University), David Heldt (hoofdredacteur Connecting the Dots) en moderator is Walter America (DAE).
De reeks is een initiatief van Design Academy Eindhoven samen met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, Capital D, CRISP, MU, Stichting Alice, De Krabbedans en Onomatopee.
Meer info

Design Desks Day
Tijdens de komende Dutch Design Week is het Dutch Design Desks Day van DutchDFA op donderdag 25 oktober van 9.30 uur tot 13.00 uur. NB. Deze activiteit is niet in het Designhuis, maar bij Strijp S. Meer informatie hierover vind je op de website van Dutch DFA.

Boekpresentatie De Nederlandse fiets
Vr 26 okt, 16:00 - 18:00u, Designhuis
Het boek De Nederlandse fiets is het derde deel in de reeks Premsela Design Stories. Het boek volgt het spoor van de Nederlandse fiets, van alledaags werkpaard tot hippe designer bike. Op vrijdag 26 oktober reiken Premsela en Nai/010 Publishers het eerste exemplaar uit aan Luud Schimmelpennink, ontwerper en drijvende kracht achter het Amsterdamse ‘witte fietsenplan’. Aansluitend gaat Schimmelpennink in gesprek met hedendaagse fietsontwerpers waaronder vanMoof, Roetz, Tjeerd Veenhoven en Basten Leijh.
Meer info

Proef een Ponti en meer lekkers

Trek gekregen na een bezoek aan De Etende Mens? Reizende Spijzen serveert tijdens de Dutch Design Week elke hele dag verschillende taarten, broodjes en soepen in het Designhuis. Je kunt aanschuiven voor een lunch of de dag afsluiten met een borrel. Mocht je met een groep van 20 personen of meer langs willen komen, meld dit dan even te voren via info@designhuis.nl. Reizende Spijzen is onderdeel van Stichting Robin Hood Eindhoven, Een sociale onderneming die in omgeving Eindhoven maatschappelijke activiteiten op de kaart zet. 

Meer info

False Flat Revisited: Dutch Profiles Lecture DutchDFA
Aaron Betsky, directeur van het Cincinnati Art Museum, blikt terug op het boek False Flat: Why Dutch Design is so Good door zijn favoriete fragmenten uit de korte documentaire reeks Dutch Profiles te tonen.
De Dutch Profiles bevatten interviews met zowel bekende als aanstormende Nederlandse ontwerpers en focussen op hun conceptuele aanpak, hun werkproces en context van hun werk.
Als een vj zal Betsky beelden en citaten tegenover elkaar zetten en zo inzicht verschaffen in de historische, politieke, sociale, esthetische en culturele factoren waardoor Dutch Design internationaal zo hoog aangeschreven staat.
Kijk voor meer informatie over dit DutchDFA-evenement op de website van de Dutch Design Week
Image: Uli Westphal
Programma Designhuis DDW

Doorlopend dagelijks
Tentoonstelling De Etende Mens

Gratis rondleiding dagelijks 14.00 


Zaterdag 20 okt, 14:00 tot 28 oktober
Levensgroot Dutch Design Memory

Maandag 22 oktober, 17.00 – 18:00u
Prijsuitreiking Your Street

Donderdag 25 oktober, 16.00 – 18.00u
Dutch Design Debates

Vrijdag 26 okt, 16:00 - 18:00u
Boekpresentatie De Nederlandse fietsDutch Design Week
website