Share

Design Debates

Het Designhuis in Eindhoven vormt het decor voor de reeks lezingen onder de titel Design Debates Eindhoven. Elke laatste week van de maand belichten we een onderwerp binnen de culturele, sociale en economische context van design. De eerstvolgende Design Debates is op woensdag 26 juni. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Kijk op www.designdebates.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Onder de titel Cherry-pick design: the role of the curator spreken curatoren Annemartine van Kesteren, Anne van der Zwaag en ontwerper Rebecca Stephany onder leiding van Angelique Spaninks (directeur van MU artspace en STRP festival) over designcollecties in musea en hoe deze zich verhouden tot kunstcollecties. Hierbij gaan we onder andere in op het feit dat veel designcollecties worden aangekocht via de traditionele kanalen die zijn ontwikkeld voor de kunstwereld. Zijn er voor designcollecties misschien andere strategieën nodig en verschilt de manier van het presenteren van design met die van kunst?

design-debates_gr2-460x310.png

 

Eindhoven streeft ernaar om de Design Capital van Europa te worden. Deze ambities worden ondersteund door een groot design-netwerk, indrukwekkend design en kunst galeries en een slimme en creatieve omgeving en natuurlijk de wereldberoemde Nederlandse Design Week.

Een Design Capital heeft behoefte aan een platform om het designklimaat te verbeteren en te voeden, maar ook om grenzen met andere disciplines over te steken en natuurlijk alle spelers (en spelers-to-be) aan te sluiten op dit veld. Daarom Design Academy Eindhoven, samen met Premsela, als onderdeel van Het Nieuwe Instituut en MU de Design Debates opgezet. Elke laatste woensdag van de maand organiseert Design Debates een middag debat in het Designhuis in Eindhoven.

'Lunar' at Youth Therapy Center GGZ Breda, Studio Roosegaarde