Share

Confrontations

De zomer van 2012 stond bij Vitra Design Museum in het teken van experiment en Nederlands design. In de Vitra Design Museum Gallery opende op dinsdag 12 juni 2012, tijdens Art Basel, de tentoonstelling Confrontations, Contemporary Dutch Design. Dit project kwam tot stand in samenwerking met Premsela, en met steun van DutchDFA en het Mondriaanfonds.

In de galerie toonden vijf ontwerpers met Nederlandse roots het resultaat van hun samenwerking met ambachtslieden en industrie uit de omgeving van Weil am Rhein en Basel. Het museum laat met de tentoonsteling deze confrontatie tussen ontwerpers, industrie en ambachtslieden zien.

Performances

Tijdens Art Basel (van dinsdag 12 tot zaterdag 16 juni) vond iedere dag een performance plaats, waarin het werk van één van de vijf deelnemende ontwerpers een centrale rol speelde. Er waren ondermeer performances van Wieki Somers met de chocolatier Rafael Mutter, Dirk van der Kooij met een van de grootste fabrikanten van bevestigingsmaterialen in de auto-industrie A. Raymond, en Lucas Maassen, hij werkt met Roche aan een kroonluchter van DNA kristallen. Het grafisch ontwerpbureau Catalogtree tekende voor het tentoonstellingsontwerp.


DW_Confrontations_DirkvdKooij_460x310_edited-1.jpgDirk Vander Kooij bespreekt de constructie van zijn licht object, foto: Robert Andriessen

Confrontations TV
In de Vitra Design Museum Gallery richtte Premsela samen met Vitra Design Museum een tv-studio in tijdens Art Basel. Alle performances werden vastgelegd op Confrontations TV en zijn hier en op de site van Vitra Design Museum te bekijken.

Rietveld tentoonstelling
Naast Confrontations is in het Vitra Design Museum ook de tentoonstelling Gerrit Rietveld - The Revolution of Space te zien. Een tentoonstelling van het Centraal Museum Utrecht. 

Studio Wieki Somers
Niet in Designhuis Eindhoven
In tegenstelling tot wat er is gecommuniceerd in aan de IKEA Family-leden zal de tentoonstelling Confrontations niet te zien zijn in het Designhuis Eindhoven.

 
Live performances
Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de video's
Lucas Maassen en Roche
Live performances
2012 Architecten en Vitra
Live performances
Studio Formafantasma
Live performances
Wieki Somers
Live performances
Dirk Vander Kooij