Share

Internationaal Bezoekersprogramma

Het Nieuwe Instituut zet het Internationaal Bezoekersprogramma voort. De bezoekersprogramma's van Premsela, Virtueel Platform en het Nederlands Architectuurinstituut krijgen een vervolg in een nieuw bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut.
De eerste gasten hebben we dit jaar al mogen verwelkomen en begeleiden. Dit waren Mr. Eizo Okada, de curator van Design East en Mr. Hideyuki Nakayama.
En de Braziliaanse Ana Carla Fonseca. Op 17 augustus houdt Fonseca een seminar over transformatie/revitalisering van steden, in het bijzonder over hoe initiatieven van onderop kunnen bijdragen aan het innovatieproces van steden.

Mr. Eizo Okada en Mr. Hideyuki Nakayama
Dat het internationaal bezoekersprogramma van waardevolle betekenis is voor het Nederlandse ontwerpveld, laat het bezoek zien van Mr. Eizo Okada, de curator van Design East en Mr. Hideyuki Nakayama,  architect en ontwerper van deze tentoonstelling. Op 10 en 11 juni jl. brachten zij een bezoek aan Nederland om zich te oriënteren op Nederlandse designers voor de hoofdtentoonstelling van Design East. Het Nieuwe Instituut was door de ambassade in Tokio gevraagd een programma voor hen samen te stellen. Het hoogtepunt van hun bezoek was de lezing die Hideyuki Nakayama op dinsdag 11 juni gaf in Het Nieuwe Instituut. 
Lees hier het verslag.

Braziliaanse opinieleider Ana Carla Fonseca bezoekt Nederland
Als één van de belangrijkste trekkers, onderzoekers en sprekers op het gebied van de Braziliaanse creatieve economie, bracht Ana Carla Fonseca van 9 tot 14 juni jl. een bezoek aan Nederland.
Vanwege haar sterke voorliefde voor Nederland en de Nederlandse creatieve economie is Ana Carla Fonseca zeer geïnteresseerd in Nederlandse kennis en ervaringen. In samenwerking met het consulaat in Sao Paulo stelden DutchCulture, centre for international cooperation (voorheen SICA) en Het Nieuwe Instituut een uitgebreid en gevarieerd programma voor haar samen.
Lees hier het verslag.

Mr. Eizo Okada bij Droog
 
Onderzoek Bezoekersprogramma 2012
Download het rapport
 
Design & Politics
December 2012

Zahid Sardar
Oktober 2012

Teruhiro Yanagihara
September 2012

Dagprogramma mode
Juli 2012

Bezoekers Souk
Mei 2012

Bezoekers What Design Can Do
Mei 2012

Helen Drutt
Februari 2012

 
Bezoekersprogramma 2011

Bekijk hier welke mensen Nederland in 2011 bezochten.