Share

Activiteiten De Etende Mens

Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode presenteert van 30 juni tot 6 januari De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis in Eindhoven. Ontwerper Marije Vogelzang cureert de tentoonstelling die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen.

PREM_Designhuis_FFF_1_460x310.png Foto: Lizzy Kalisvaart.

Activiteitenprogramma
Naast de tentoonstelling organiseerde Premsela in het Designhuis deze zomer een programma met actuele en prikkelende films, diners, workshops en lezingen voor kinderen en volwassenen.

Food Film Festival
Op zaterdag 21 juli, 25 augustus en 29 september organiseerde het Food Film Festival in samenwerking met Premsela zinnenprikkelende thema avonden in het Designhuis. Vaste prik was de film om 16.00 uur met daaromheen een divers, interessant en lekker programma waarin voedsel en design centraal staan. Voor actuele informatie over de films en de sprekers www.designhuis.nl

Documentaire Food Design - zaterdag 21 juli
De menselijke smaakbeleving is zeer complex. We zijn meesters geworden in het vormgeven van ons eten. Zonder er bij stil te staan eten we dagelijks producten die hun oorsprong vinden op de tekentafel. De film Food Design laat zien dat eten veel meer is dan het stillen van honger. Fooddesigners zorgen dat voedsel aantrekkelijk is voor al onze zintuigen. Na afloop van de film gaven we de curator van de tentoonstelling, Marije Vogelzang, nog het woord en om 18.30 uur was er een Food Design Diner. Talentvolle chefs bogen zich over het ontwerp van jouw bord en zorgden voor een bijzonder diner.
Informatie film: Food Design / Documentaire / Martin Hablesreiter & Sonja Stummerer / Oostenrijk / 2008 / 52 min./ Engels ondertiteld.

Documentaire De Aardappeleters - Zaterdag 25 augustus
Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Zo hebben we in Nederland de kroket, die uniek is voor onze manier van snacken. We gingen op onderzoek uit en namen je mee in de wereld van de snacks met o.a de film De Aardappeleters. Renske de Greef (schrijfster en columnist, bekend van haar columns in NRC Next), Karlijn Souren (eetontwerpster) en Andreia Costa (fotograaf en grafische vormgever) vertelden over hun nieuwe boek Watertanden. En natuurlijk waren er allerlei snacks die je het water in de mond deden lopen.
Informatie film: De Aardappeleters /Documentaire / Arno Hagers / Nederlands / 2011 / 52 min

Alles moet op! - Zaterdag 29 september 2012
We sloten het Food Film Festival in het Designhuis feestelijk af met een groots oogstdiner. De film Taste the Waste raakte een gevoelige snaar. Van boer tot bord gaat 40% van ons voedsel verloren. De hoogste tijd voor een tegenbeweging. Daarom een ode aan de kromme komkommer, varkenssnuit en verloren oogst. Bezoekers konden proeven hoe lekker de buitenbeentjes van onze voedselketen zijn en zich laten inspireren door innovatieve ideeën. Na de film kon u dineren en discussiëren met speciale gasten over hoe we creatief en culinair kunnen omgaan met ons afval. Reserveren voor het diner via rsvp@premsela.org o.v.v. ‘Oogst’ en aantal personen. De film begon om 16:00  uur, het oogstdiner vanaf 18:30 uur.

Over Food Film Festival
Het Food Film Festival zet aan tot nadenken over ons voedsel en laat vanuit verschillende perspectieven zien hoe eten de wereld om ons heen beïnvloedt. Er is ontzettend veel over eten te vertellen en tegelijkertijd vertelt wat en hoe wij eten ook veel over ons. Voor actuele informatie over het programma kijk je op Designhuis.nl , Foodfilmfestival.nl en de Facebookpagina van het Foodfilmfestival.

Foto: Lizzy Kalisvaart
Trailer film Food Design
Hablesreiter & Stummerer